Prostor za rekreativno bavljenje tajlandskim boksom Centar
Početna O nama Galerija Kontakt

Poštovani prijatelji sporta i rekreacije, obaveštavam vas da se od februara 2014. otvara prostor za rekreativno bavljenje tajlandskim boksom.


Broj polaznika po terminu je ograničen.


Rezervišite svoje mesto na vreme, isključivo telefonskim pozivom.

TAJLANDSKI BOKS


Tajlandski boks je bez konkurencije najkompletnija i najefikasnija borilačka udaračka veština. Pripada grupi udaračkih borilačkih sportova i veština, smatra se kraljem borbe u stojećem stavu. Od pamtiveka je prisutan na Tajlandu kao nacionalni sport broj 1. Vekovima unazad Tajlanđani su odstranjivali suvišne poteze, dodavali nove tehnike i usavršavali već postojeće. Od mnoštva tehnika kojima se napadaju glava, telo i noge protivnika, na prvom mestu treba izdvojiti udarce laktovima i kolenima. To su tehnike koje izdvajaju tajlandski boks od drugih veština. Kolena i laktovi predstavljaju srž tajlandskog boksa.

Tajlanđani sa takmičarskim treningom počinju jako rano. Gotovo svako dete prodje takmičarski dril, da bi na turnirima po celoj zemlji, već u tinejdžerskom dobu, dobili nacionalne šampione.

Od evropskih zemalja Holandija je prva prisvojila tajlandski boks, praktično kao nacionalni sport. Danas gotovo da nema zemlje na svetu gde se ne vežba u manjoj ili većoj meri.

Ogromna je razlika izmedju takmičarskog i rekreativnog bavljenja tajlandskim boksom. Takmicarski su pojedini mediji okarakterisali kao neshvatljivu surovost. Kako god, ne može se sporiti da je najatraktivniji za gledanje.

Fotografije

POSETI GALERIJU